Behandelingen

Wanneer u regelmatig naar de tandarts gaat en naar de mondhygiënist(e ) kunnen gebitsproblemen worden voorkomen en ontstekingen worden opgespoord en behandeld. Op deze manier wordt er een positieve bijdrage geleverd aan de gezondheid van uw mond en het behoud van uw gebit.

Intake/ controle
Eerst wordt uw gebit aandachtig gecontroleerd. Soms dienen hierbij röntgenfoto’s gemaakt te worden, aangezien zich verborgen gebreken kunnen voordoen in de mond, die enkel op röntgenfoto’s zichtbaar worden. Aan de hand van dit onderzoek wordt besproken hoe staat van uw gebit is en de mondgezondheid in stand kunnen houden kan worden. Indien de tandarts tijdens de controle problemen ziet die restauratief behandeld dienen te worden, wordt er nieuwe afspraak gemaakt. Bij tandvleesproblemen zal de tandarts u doorverwijzen naar de mondhygiënist.

Preventie/ mondhygiënist
Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen! De mondhygiënist is de aangewezen persoon om optimale preventie toe te passen. Gezond tandvlees is de basis voor een goed en sterk gebit. Het is erg prettig en aangenaam als uw mond schoon en goed verzorgd is. Bovendien is het zo dat een gezonde mond van groot belang is voor de algehele  gezondheid.

De eerste afspraak bij zowel de tandarts als de mondhygiënist is een intake afspraak waarbij vastgesteld wordt welke behandelingen er nodig zijn. Voor de behandelingen worden dan vervolgafspraken gemaakt en ontvangt u een begroting.

Bij de eerste afspraak dient u een geldige legitimatie en uw verzekeringspas mee te nemen.

Het team bestaat op dit moment uit een tandarts en twee mondhygiënisten en wordt binnenkort uitgebreid met een implantoloog, orthodontist en kindtandverzorgende. De praktijk wordt ondersteund door een praktijkmanager.